De asemenea, cunoscută sub numele de “Steaua Câine,” Sirius este considerată ca fiind la o departare de 8,6 ani lumină. Aceasta este de fapt o stea binara, un sistem de doua stele, compus din steaua primară, Sirius A si alaturi una mai slabă Sirius B. Unii observatori se referă la aceste două ca Sirius și puiul ei.
Cea mai fierbinte parte a anului, cunoscuta de unii ca fiind zilele câinelui de vară, a fost cunoscută de greci că inceputul acesteia coincide cu răsăritul Stelei Sirius, Steaua Câine. În limba greacă, “seirios” înseamnă “stralucitoare,” și nu e de mirare: Sirius, este steaua strălucitoare care apare pe cerul noptii, usor de vazut de la constelația Orion traversand cerurile.
Iliada lui Homer se referă la călătoria lui Ahile spre Troia intr-o o noapte de vară cu Sirius răsărind pe cer. Rasaritul Stelei Sirius înainte de ivirea zorilor a marcat de fapt începutul Anului Nou egiptean.
Un astronom antic, datând din primul secol, descrie steaua roșie, lăsând mulți astronomi in confuzie cu privire la observațiile curente.
În timp ce această descriere poate să fi fost o simplă eroare, in mai multe alte referințe antice s-au constatat descrierile unui Sirius roșu, iar unele mentionand o stea albastră. Indiferent dacă sunt sau nu adevarate relatarile antice culoarea pare sa se fi schimbat în timp, astăzi, Sirius este de un alb stralucitor in principal al stelei dominante.
Din timpurile biblice, stelele strălucitoare observabile pe cerul noptii au fost utilizate pentru navigație, pentru studiu, și referință. Acestea au fost plasate în ceruri de Dumnezeu în ziua a patra a săptămânii creației.
Sunt David Rives
Într-adevăr – Cerurile spun slava lui Dumnezeu
LIKE pagina FB lui David aici:
URMAȚI-ne pe Twitter: http://twitter.com/TheDavidRives
VIZITATI site-ul nostru oficial pentru tone de informatii gratuite: http://www.davidrivesministries.org
David Rives MUSIC: http://www.davidrivesmusic.com
Pentru spectacolul TBN “Crearea în secolul 21”: http://www.creationinthe21stcentury.com