in , , ,

Nebuloasa Crabului

http://www.facebook.com/DavidRivesMinistries
crab nebula, David Rives

Nebuloasa Crabului cunoscută , de asemenea, sub numele de Messier 1, a fost primal din sirul celor 110 obiecte care urmau să fie catalogate de către astronomul francez Charles Messier. El a confundat această nebuloasă cu o cometă la prima observație, și, astfel, a început celebrul catalog Messier.

Aceasta nebuloasă plină de culoare este destul de luminoasă, și destul de ușor de depistat cu ajutorul unui telescop de putere medie. Este un obiect ceresc foarte interesant din cauza istoriei sale unice.

Situat în constelația Taurus, Nebuloasa Crab este de fapt rezultatul unei supernove gigant sau stea explozivă si noi credem că am fost martorii fenomenului exploziei sale înregistrată de către astronomii chinezi și arabi la 04 iulie 1054 AD. Explozia a fost atât de strălucitoare, rapoartele indica faptul ca aceasta s-ar fi văzut săptămâni in sir , în timpul zilei. Astăzi, oamenii de știință ne spun că nebuloasa se extinde cu o rată de aproape 1000 de mile pe secunda.

Advertisement Below:

Nebuloasa a fost descoperită de catre medicul englez și astronom John Bevis în 1731 și a fost plasată în catalog Messier în 1758.

Originea numelui provine de la Contele de Rosse care a observat că nebuloasa semănă cu un crab. , și a desenat-o.

Steaua centrală situata în M1 este un bun exemplu de un pulsar, care emite un puls puternic de radiații o dată la fiecare 33 de milisecunde.

Varietatea de stele pe care le putem vedea și studiul caestora este pur și simplu uimitoare. În primul rând Corinteni 15:41 ne spune că:
„Alta este strãlucirea soarelui, alta strãlucirea lunii, și alta este strãlucirea stelelor; chiar o stea se deosebește în strãlucire de altã stea.”

Sunt David Rives
Într-adevăr – Cerurile spun slava lui Dumnezeu

LIKE pagina FB lui David aici:
URMAȚI-ne pe Twitter: http://twitter.com/TheDavidRives
VIZITATI site-ul nostru oficial pentru tone de informatii gratuite: http://www.davidrivesministries.org
David Rives MUSIC: http://www.davidrivesmusic.com
Pentru spectacolul TBN “Crearea în secolul 21”: http://www.creationinthe21stcentury.com

Advertisement Below:
Avatar photo

Written by David Rives

With a unique combination of creation science and Biblical astronomy, David has built a solid case for our Creator and Savior, Jesus Christ–and the world is taking notice. Host of the weekly TV show "Creation in the 21st Century" on TBN, and author of the book "Wonders Without Number". davidrives.com

Advertisement Below:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0
Advertisement Below:
Advertisement Below:

Pământ Tânar

Creatia: Temelia Credintei