in , ,

Pământ Tânar

Evoluționiștii Teiști și Creationistii Bătrănului Pământ vor folosi de multe ori Scriptura în încercarea lor de a se opune opiniilor de tot felul pe care creaționiști le promovează. De exemplu, ei vor cita uneori Daniel 7:9.

Mã uitam la aceste lucruri, pînã cînd s’au așezat niște scaune de domnie. Și un Îmbãtrînit de zile a șezut jos. Haina Lui era albã ca zãpada, și pãrul capului Lui era ca niște lînã curatã; scaunul Lui de domnie era ca niște flãcãri de foc, și roatele Lui ca un foc aprins. (Sublinierea noastră.)
Sugestia implicită prin folosirea acestui verset este că Dumnezeu nu poate fi descris ca un Îmbătrânit de zile, dacă credem într-un Pământ tanar.

Eroarea argumentului constă în înțelegerea termenilor: tânăr si vechi. Când am fost elev în învățământul primar (elementar) la școală, un profesor în vârstă de 30 de ar fi fost batrân in raport cu mine. În prezent, un profesor în vârstă de 30 de ani la scoala copiilor mei pare foarte tânăr pentru mine! Perspectiva s-a schimbat.

Advertisement Below:

Creationistii Pământului Tânăr sunt numiți tinerii Creationistii ai Pământului , deoarece ei cred că Pământul are doar 6.000 de ani vechime. Acum, să presupunem că eu vă duc să vizitați Stonehenge în Wiltshire, Anglia. Ați fi impresionat? Chiar creaționiști ar accepta că Stonehenge are o vechime de peste 3.000 de ani. Te uiți la ea și spuni „aceasta este tânără ..?” Bineînțeles că nu! Vei spune că este veche.

Creaționistii Pământului Tânăr cred că Pământul are o vechime de 6.000 de ani. Acesta inseamnă cu mult timp în urmă. Acesta e foarte vechi. Asta e antic!

Nu e la fel de antic cum ar fi 4.6 miliarde ani, s-ar putea spune. Dar ideea este aceasta: 4.600.000.000 ani este într-adevăr cea mai bună descriere a anticului. Este cel mai bine descris ca neconceput. Timpul prin definitie este atât de vast încât creierele noastre nu-l pot cuprinde cu adevărat. Acest lucru în sine ar trebui să ne spună ceva important.

Din aceste motive, nu-mi place eticheta „Creaționistii Pământului Tânăr.” Eu nu cred că Pământul este tânăr. Cred că este antic. Cred că este vechi; asa cum vechi inseamnă 6.000 de ani vechime.

Dar de unde pot obține această cifră? Am inteles din Biblie. Există unii creaționiștii care încearcă să folosească metode de datare pentru a produce o vârstă de aproximativ 10.000 de ani. Nu ma intelegeți gresit: Adevărata știință este întotdeauna în concordanță cu Biblia. Dar știința nu dovedește Biblia. Noi nu folosim știința pentru a interpreta Biblia. Dacă facem așa, atunci ne comportăm exact la fel ca evoluționisitii teiști, numai ca am folosi ajutorul unui interval de timp diferit. În schimb, vom folosi Biblia pentru a interpreta știința, pentru că avem nevoie să folosim Biblia pentru a influența opiniile noastre pentru fiecare subiect in parte.

Deci, în loc de termenul „Creaționiștii Pământului Tânăr,” Eu folosesc termenul biblic: Creationiști. Eticheta CPT se referă la vârsta relativă a Pământului-relativ, care este, o vedere evolutivă mai veche. Cu alte cuvinte, definiția CPT are sens doar în raport cu o viziune asupra evolutiei lumii. Prin urmare, este o reacție negativă la evoluționism, mai degrabă decât o declarație pozitivă a ceea ce credem și de ce am crede asa. Noi nu credem într-o lume de aproximativ 10.000 de ani sau mai puțin, pentru că am găsit un suport științific care a aparut pentru a verifica Biblia. Noi credem într-o lume de 6.000 ani sau cam asa ceva, pentru că asta e ceea ce învață Biblia, și suntem încrezători că dovezile științifice originale, interpretate în mod corespunzător, sunt în conformitate cu asta.

Materialul din acest articol a fost luat de pe ebook Paul Taylor, The Age Biblică a Pământului. Acest Ebook poate fi achiziționat de pe site-ul meu, in doar șase zile, Just Six Days.

Advertisement Below:

Written by Paul Taylor

Paul was a schoolteacher in the UK from 1983 to 2000, when he left teaching and set up an ICT training and web development business. He worked for Answers in Genesis (UK/Europe) from 2005 to 2011, until he moved to the United States to work for Creation Today. He and his wife are now the Directors of the Mount St. Helen’s Creation Information Center, at Silverlake, Washington. justsixdays.com

Advertisement Below:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0
Advertisement Below:
Advertisement Below:

O Mie De Ani Ca O Zi

Nebuloasa Crabului