in , , , ,

Orion: Marele Vanator

http://www.facebook.com/DavidRivesMinistries

In concordanta cu mitologia greacă, Orion, fiul lui Poseidon, a fost orbit de Oenopion, căutând apoi să fie vindecat de Helios zeul soare. Pe parcursul expedițiilor sale de vânătoare, a fost amenințat cu moartea de catre toate animalele vii, și a sfarsit prin a se sinucide cu ajutorul unui scorpion uriaș. După moartea lui se spune că el a fost plasat pe cer ca o constelație de Zeus – devenind astfel consacrat în cer ca marele vânător.

În literatura antică, Homer și Hesiod se referă la Orion ca un constelație importanta, care, împreună cu soarele a fost utilizată pentru determinarea anilor.Constelatia Orion a fost cunoscuta de sirieni ca Al Jabar, sau gigant, și de caldeeni ca Tamuz care in Cartea Ezekiel este asociata cu idolatria ce a afectat națiunea lui Israel. Ca stelele centurilor constelației Orion care au aparut deasupra orizontului chiar înainte de răsăritul soarelui pe cer dimineata, caldeenii au început luna lor de Tammuz. Astăzi, Tammuz este luna a 4- a a calendarului evreiesc.

Cuvântul Orion așa cum se găsește în Bibliile noastre vine de la cuvântul ebraic kesiyl. Cartea lui Iov vorbește de Arcturus, Orion, Pleiade, precum și camerele de sud. În capitolul 38 Domnul l-a pe Iov: “Poți sã înozi tu legãturile Gãinușei, sau sã deslegi frînghiile Orionului?” Iov si-a dat seama foarte repede că el nu s-a putut confrunta cu Cel Atotputernic.

Advertisement Below:

În constelația Orion se află nebuloasa cea mai fascinanta de pe cer , Marea Nebuloasa Orion. Sub un cer întunecat nebuloasa poate fi vazuta cu ochiul liber ca o strălucire luminoasă în apropiere de steaua centrală a Sabiei lui Orion. Luminoasele stele de bază ale nebuloasei sunt cunoscute ca trapezul, din care nori magnifici de gaz se întind timp de aproximativ 15 de ani-lumină în toate direcțiile.

În cartea lui Amos, Israel a fost instruit să “El a fãcut Cloșca cu pui și Orionul, ”

Așa cum asistam la grandoarea universului să-L căutăm pe Creatorul nostru, Isus Hristos: toate lucrurile au fost create prin El și pentru El. El era în lume, și lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu La cunoscut. A venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit. “Dar tuturor celor ce L-au primit, adicã celorce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu.”

Sunt David Rives
Într-adevăr – Cerurile spun slava lui Dumnezeu

LIKE pagina FB lui David aici:

URMAȚI-ne pe Twitter:
http://twitter.com/TheDavidRives
VIZITATI site-ul nostru oficial pentru tone de informatii gratuite:
http://www.davidrivesministries.org
David Rives MUSIC:
http://www.davidrivesmusic.com
Pentru spectacolul TBN “Crearea în secolul 21”:
http://www.creationinthe21stcentury.com

Advertisement Below:
Avatar photo

Written by David Rives

With a unique combination of creation science and Biblical astronomy, David has built a solid case for our Creator and Savior, Jesus Christ–and the world is taking notice. Host of the weekly TV show "Creation in the 21st Century" on TBN, and author of the book "Wonders Without Number". davidrives.com

Advertisement Below:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0
Advertisement Below:
Advertisement Below:

Steller’s Sea Cow: A Bit of Diversity Lost

In Cazul In Care Se Surpa Temeliile