in , , ,

Betelgeuse și Rigel

http://www.facebook.com/DavidRivesMinistries

Betelgeuse și Rigel sunt cele mai stralucitoare stele din constelatia Orion. Ele sunt ușor de văzut deasupra și dedesubtul celebrei centuri și sabii.

Betelgeuse, a 9-a stea stralucitoare de pe cer, este o roșie supergiganta. Ca una dintre cele mai mari stele cunoscute, Betelgeuse este cu adevărat un gigant – de 14 de ori mai masiva decat soarele nostru și de 800 de ori diametrul său. Betelgeuse este atât de mare încât ar putea conține peste 1 miliard si jumatate de sori ca al nostru. Dacă am plasa-o in centrul sistemului nostru solar, suprafața exterioară a Betelgeuse s-ar extinde aproape de orbita lui Jupiter – inghitindu-le pe Mercur, Venus, Marte și Pământul.

Sirius, chiar în afara constelația Orion este steaua cea mai strălucitoare care apare pe cerul noaptii, cu toate acestea, dimensiunea de Sirius este mult mai mică decât cea de Betelgeuse. Deci, de ce nu este mult mai luminosa Betelgeuse decat Sirius? Deoarece este considerata a fi în jur de 80 de ori mai departe.

Advertisement Below:

Marcand călcâiul lui Orion, găsim steaua alb albastra Rigel, a 7-a cea mai strălucitoare stea de pe cer.

Aproximativ 1,400 de ani-lumină depărtare, Rigel, de asemenea, considerato o supergiganta, este de 17 de ori mai masiva decat soarele nostru și 50.000 de ori mai strălucitoare. Ceea ce vedem pe cer sunt, de fapt doua stele, un sistem binar, și este compus dintr- o stea foarte mare, super-luminoasa, și o mica stea, mai slaba, observabile numai prin telescoape mari.

Lumina de la Rigel aprinde uneori o reflectare nebuloasă în apropiere numită Nebuloasa Witch Head din cauza formei sale ciudate care seamănă cu o vrăjitoare din basme. Culoarea albastră a nebuloasei este nu doar un rezultat de lumină albastră reflectată de la Rigel – dar este, de asemenea, datorită faptului că particulele de praf care alcătuiesc nebuloasa se crede ca reflecta lumina albastra mai mult decat pe cea roșie. V-ați întrebat vreodată de ce cerul este albastru ziua? Este pentru același motiv. Praful din atmosfera noastră terestra reflectă mai eficient lumina albastra.

Cât de departe sunt stelele Orionului? Oamenii de știință nu sunt foarte siguri. Ei estimează distanța de peste 600 de ani-lumină. Calatorind cu viteza navelor noastre spațiale – aproximativ 40.000 de mile pe oră – ne-ar lua peste 10 milioane de ani pentru a ajunge la stele luminoase de Orion. Cartea lui Isaia ne spune că Domnul a creat cerurile, și le-a întins.Vastul univers ne oferă doar o bucatica a puterii Sale creatoare.

Sunt David Rives
Într-adevăr – Cerurile spun slava lui Dumnezeu

LIKE pagina FB lui David aici:

URMAȚI-ne pe Twitter:
http://twitter.com/TheDavidRives
VIZITATI site-ul nostru oficial pentru tone de informatii gratuite:
http://www.davidrivesministries.org
David Rives MUSIC:
http://www.davidrivesmusic.com
Pentru spectacolul TBN “Crearea în secolul 21”:
http://www.creationinthe21stcentury.com

Advertisement Below:
Avatar photo

Written by David Rives

With a unique combination of creation science and Biblical astronomy, David has built a solid case for our Creator and Savior, Jesus Christ–and the world is taking notice. Host of the weekly TV show "Creation in the 21st Century" on TBN, and author of the book "Wonders Without Number". davidrives.com

Advertisement Below:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0
Advertisement Below:
Advertisement Below:

Mountain of Burning Ice: The Comet ISON (C/2012 S1)

Teoria Big Bang